Friday, 24 March 2017


AL FATIHAH : ALLAHYARHAMAH JULIA BINTI AMAT ( 07.02.201988 - 22.03.2017 )

 Hari ini seperti seluruh warga di Saribas terutama di Kampung Lalang,DebakHulu,Betong,Sarawak bersedih dengan pemergian Julia Binti Amat atau lebih mesra dengan panggilan Yoi atau Julia.Beliau meninggal pada petang 22 Mac 2017 ( Rabu ) setelah terlibat dalam satu kejadian kemalangan di Johor Bahru.

Jenazah Allayarhamah telah pun dibawa pulang ke Kampung halaman Allahyarhamah dari Johor Bahru dengan menggunakan penerbangan yang memulakan perjalanannya pada siang kelmarin dan telah selamat sampai di Pejabat Kargo Udara Lanapangan Terbang Antarabangsa Kuching,Sarawak pada malam semalam sebelum memulakan perjalanan dengan menggunakan Van Jenazah ke Kampung Lalang,Debak,beting Sarawak.

Suasana pilu dan sebak menyelubungi ahli keluarga dan rakan sahabat yang turut menunggu seawal petang di Pejabat Kargo Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching, Sarawak sebaik ketibaan jenazah pada tengah malam kelmarin.

ADUN 35 Saribas YB Mohd Razi segera mengarahkan Pengurusan Perjalanan membawa pulang Jenazah dari Kuching ke Debak, Betong bagi membantu keluarga Allahyarhamah mengurusakan jenazah.

Allahyarhamah yang dilahirkan pada 7 Februari 1988 di usia  29 tahun dan baru sahaja meraikan hari ulang tahun pada bulan lepas.Allahyarhamah seorang bujang.

Van yang membawa jenazah Allahyarhamah telah sampai ke di Kampung Lalang Debak pada pagi tadi dan akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam di Debak,Betong,Sarawak.

Kita sama  - sama sedekahkan dan sampaikan Surah Al-Fatihah dan doa - doa kepada Allahyarhamah dan semoga Allahyarhamah ditempatkan dikalangan orang - orang yang beriman.

Takziah kepada keluarga Allahyarhamah.I LOVE PUSA
www.ilovepusa.blogspot.my


0 comments:

RECOMMENDED FOR YOU

PENGUMUMAN PENTING

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU PUSA

Sekiranya ada cerita yang nak dikongsikan untuk dimuatkan dalam blog I LOVE PUSA. bolehlah menghantar kiriman kepada admin di alamat email.

azlanrumadi ( at ) yahoo.com

jangan malu - malu k.jangan lupa sertakan nama penuh dan kampong di Daerah Kecil Pusa untuk kmk catatkan dalam POST di blog kmk.

Segala sokongan dari Anakjati Kampung Pusa dan semuanya.. Kami ucapkan bebanyak terima kasih dan jutaan penghargaan.

Sekian,Terima Kasih

LABELS

Agama Islam Aktiviti AL - FATIHAH Anak Jati Anak Saribas Berita Berita Kejayaan Berita Keluarga Berita Kemalangan Berita Kematian Berita Sukan Betong Bincang Bisnes Caster Casting Celoteh Charity Check-in Coretan Daerah Pusa Dari Tinta Anak Saribas Dayang Isah Tandang Sari Debak Education Events Flora Fauna Foods And Drinks And Fruits Gerai Pusa Gurindam Dayang Esah Tandang Sari HARI KEMERDEKAAN Hari Raya Aidilfitri Heritage History Hujung Minggu Ikan Info Trafik Informasi Jalan Raya Jambatan Sungai Rimbas Jambatan Tandang Sari JORAN Kabong Kamek Di Situk Kampung Beladin Kampung Buda Kampung Bungin Kampung Dit Kampung Hulu Pusa Kampung Kalok Kampung Lalang Kampung Maludam Kampung Medang Kampung Pusa Kampung Semarang Kampung Supa Kampung Tambak Kampung Tuie Karya Anak Jati Kebajikan Kejohanan Kemasyarakatan Kenangan Kenangan Lalu Mengusik Jiwa Kerajaan Saribas Komedi Lagu Sekolah. Larian Lawak Majlis Daerah Majlis Khatamal Quran Majlis Perasmian Majlis Perkahwinan Makanan Dan Minuman Dan Buahan Malaysia Market Majlis Daerah Maulidur Rasul Memancing Udang Menarik Hari Ini MH 17 MH 370 Moment Motivasi N 29 Beting Maro Naturals Naturals. News Nukilan Pan Borneo Pancing Pancing Mania Pandangan Panorama Pasar Malam Pasar Pusa Pemandangan Senja Pendidikan Penulisan Peoples Permainan Tradisional Perniagaan Pesanan Keselamatan Pesta Bungin PESTA PUSA Photography Pilihanraya Poems Politik Program Program Larian Puisi PUSA Ramadhan Regatta Resepi Resipi Ayam Resipi Kuih Sajak Cinta Santai SARAWAK Saribas Sebuyau Sejarah Sekolah Sekolah Kebangsaan Pusa Sekolah Kebangsaan Tambak SK Pusa SK Tambak SMK Beladin SMK Pusa Snakehead Spaoh Sport Sukan Sumbangan Sungai Sungai Pusa Sungai Rimbas Sungai Saribas Supa Terubok Masin Sarawak ThreeSixty Throwback Tinta Saribas Today Is Friday Tradisi Tradisional Traditional Travels Videos Views Warisan Wedding Weekend