Wednesday, 8 June 2016


KEJADIAN RUNTUHAN SEBAHAGIAN BANGUNAN SEKOLAH DI KAMPUNG BUDA,SPAOH.

Semalam kita digemparkan dengan kejadian runtuhan bangunan yang meranapkan sebahagian besar dari Infrastuktur bangunan Taska dan surau di SK Kampung Buda.Kejadin tersebut turut menarik perhatian netizen dan mula diviralkan kepada umum pada hari ini.

Kejadian ini dipercayai berlaku akibat arus air sungai yang deras telah menghakis tebingan sungai sehingga menghasilkan satu runtuhan dipermukaan tebingan sungai yang turut meruntuhkan infrasturktur bangunan yang terletak berhampiran dengan sungai tersebut.

Jurucakap pihak bomba mengesahkan menerima panggilan laporan pada kira - kira pukul 4 pagi dan terus mengerahkan anggota untuk memantau dan memastikan keselamatam di lokasi kejadian yang terletak kira kira 58 kilometer dari balai.

Sementara itu Kejadian ini turut mendapat makluman dari Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN ) Saribas YB Razi Sitam ketika dihubungan pihak media akan mengutarakan permasalahan berikut kepada pihak Pejabat Pendidikan Bahagian Betong dan juga kepada Jabatan Pendidikan Daerah Sarawak untuk mengusulkan bantuan dan tindakan yang seterusnya.

beliau juga menyatakan kesyukuran kerana tiada kemalangan jiwa dilaporkan selain daripada kejadian ini berlaku semasa musim cuti sekolah.

Berikut adalah gambar - gambar di sekitar lokasi kejadian.


AZLAN RUMADI
www.ilovepusa.blogspot.my0 comments:

RECOMMENDED FOR YOU

PENGUMUMAN PENTING

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU PUSA

Sekiranya ada cerita yang nak dikongsikan untuk dimuatkan dalam blog I LOVE PUSA. bolehlah menghantar kiriman kepada admin di alamat email.

azlanrumadi ( at ) yahoo.com

jangan malu - malu k.jangan lupa sertakan nama penuh dan kampong di Daerah Kecil Pusa untuk kmk catatkan dalam POST di blog kmk.

Segala sokongan dari Anakjati Kampung Pusa dan semuanya.. Kami ucapkan bebanyak terima kasih dan jutaan penghargaan.

Sekian,Terima Kasih

LABELS

Agama Islam Aktiviti AL - FATIHAH Anak Jati Anak Saribas Barracuda Berita Berita Kejayaan Berita Keluarga Berita Kemalangan Berita Kematian Berita Sukan Betong Bincang Bisnes Caster Casting Celoteh Charity Check-in Coretan Daerah Pusa Dari Tinta Anak Saribas Dayang Isah Tandang Sari Debak Education Events Flora Fauna Foods And Drinks And Fruits Gerai Pusa Gurindam Dayang Esah Tandang Sari HARI KEMERDEKAAN Hari Raya Aidilfitri Heritage History Hujung Minggu Ikan Info Trafik Informasi Jalan Raya Jambatan Sungai Rimbas Jambatan Tandang Sari JORAN Kabong Kamek Di Situk Kampung Beladin Kampung Buda Kampung Bungin Kampung Dit Kampung Hulu Pusa Kampung Kalok Kampung Lalang Kampung Maludam Kampung Medang Kampung Pusa Kampung Semarang Kampung Supa Kampung Tambak Kampung Tuie Karya Anak Jati Kebajikan Kejohanan Kemasyarakatan Kenangan Kenangan Lalu Mengusik Jiwa Kerajaan Saribas Komedi Kuching Lagu Sekolah. Larian Lawak Majlis Daerah Majlis Khatamal Quran Majlis Perasmian Majlis Perkahwinan Makanan Dan Minuman Dan Buahan Malaysia Market Majlis Daerah Maulidur Rasul Memancing Udang Menarik Hari Ini MH 17 MH 370 Moment Motivasi N 29 Beting Maro Naturals Naturals. News Nukilan Pan Borneo Pancing Pancing Mania Pandangan Panorama Pasar Malam Pasar Pusa Pemandangan Senja Pendidikan Penulisan Peoples Permainan Tradisional Perniagaan Pesanan Keselamatan Pesta Bungin PESTA PUSA Photography Pilihanraya Poems Politik Program Program Larian Puisi PUSA Ramadhan Regatta Regatta Sarawak Resepi Resipi Ayam Resipi Kuih Sajak Cinta Santai SARAWAK Saribas Sebuyau Sejarah Sekolah Sekolah Kebangsaan Pusa Sekolah Kebangsaan Tambak SK Pusa SK Tambak SMK Beladin SMK Pusa Snakehead Spaoh Sport Sukan Sumbangan Sungai Sungai Pusa Sungai Rimbas Sungai Saribas Supa Terubok Masin Sarawak ThreeSixty Throwback Tinta Saribas Today Is Friday Tradisi Tradisional Traditional Travels Videos Views Warisan Wedding Weekend