Wednesday, 29 June 2016


VIDEO : KAMPUNG MEDANG ,BETONG , SARAWAK ( 03.06.2016 )


VIDEO : KAMPUNG MEDANG ,BETONG , SARAWAK ( 03.06.2016 ) 

Kampung Medang merupakan salah satu kampung yang terdapat di antara Daerah Pusa dan Daerah Spaoh di Bahagian Betong, Sarawak.Kampungnya mungkin tidaklah sebesar dan semoden bandar - bandar namun suasana kampungnya yang mengekalkan pemandangan alam semulajadi dan kekayaan sumber hutan yang sangat berharga.

Seumur hidup saya, buat pertama kalinya  saya berkesempatan dan berpeluang untuk mengunjungi Kampung Medang pada awal Jun 2016.Sebelum ini saya hanya mendengar nama dan saya juga mempunyai beberapa orang kenalan dari Kampung Medang semenjak zaman Sekolah Menengah lagi.Sepanjang perjalanan saya ke Kampung Medang saya terkenangkan zaman sekolah saya dengan kawan - kawan yang berasal dari kampung ini.

Pada kunnjungan saya hari itu,tidak banyak yang saya sempat abadikan sepanjang kunjungan saya melainkan video yang saya sempat rakamkan.Ketika rakaman ini dibuat Projek penaiktarafan jalan jeti Belian kepada Jalan simen sedang dijalankan.

Saya merancang untuk kembali berkunjung ke sini pada kesempatan yang akan datang.InsyaAllah.

Kata Orang...
Jauh perjalanan Luas Pemandangan.


AZLAN RUMADI
www.ilovepusa.blogspot.my0 comments:

RECOMMENDED FOR YOU

PENGUMUMAN PENTING

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU PUSA

Sekiranya ada cerita yang nak dikongsikan untuk dimuatkan dalam blog I LOVE PUSA. bolehlah menghantar kiriman kepada admin di alamat email.

azlanrumadi ( at ) yahoo.com

jangan malu - malu k.jangan lupa sertakan nama penuh dan kampong di Daerah Kecil Pusa untuk kmk catatkan dalam POST di blog kmk.

Segala sokongan dari Anakjati Kampung Pusa dan semuanya.. Kami ucapkan bebanyak terima kasih dan jutaan penghargaan.

Sekian,Terima Kasih

LABELS

Agama Islam Aktiviti AL - FATIHAH Anak Jati Anak Saribas Barracuda Berita Berita Kejayaan Berita Keluarga Berita Kemalangan Berita Kematian Berita Sukan Betong Bincang Bisnes Caster Casting Celoteh Charity Check-in Coretan Daerah Pusa Dari Tinta Anak Saribas Dayang Isah Tandang Sari Debak Education Events Flora Fauna Foods And Drinks And Fruits Gerai Pusa Gurindam Dayang Esah Tandang Sari HARI KEMERDEKAAN Hari Raya Aidilfitri Heritage History Hujung Minggu Ikan Info Trafik Informasi Jalan Raya Jambatan Sungai Rimbas Jambatan Tandang Sari JORAN Kabong Kamek Di Situk Kampung Beladin Kampung Buda Kampung Bungin Kampung Dit Kampung Hulu Pusa Kampung Kalok Kampung Lalang Kampung Maludam Kampung Medang Kampung Pusa Kampung Semarang Kampung Supa Kampung Tambak Kampung Tuie Karya Anak Jati Kebajikan Kejohanan Kemasyarakatan Kenangan Kenangan Lalu Mengusik Jiwa Kerajaan Saribas Komedi Kuching Lagu Sekolah. Larian Lawak Majlis Daerah Majlis Khatamal Quran Majlis Perasmian Majlis Perkahwinan Makanan Dan Minuman Dan Buahan Malaysia Market Majlis Daerah Maulidur Rasul Memancing Udang Menarik Hari Ini MH 17 MH 370 Moment Motivasi N 29 Beting Maro Naturals Naturals. News Nukilan Pan Borneo Pancing Pancing Mania Pandangan Panorama Pasar Malam Pasar Pusa Pemandangan Senja Pendidikan Penulisan Peoples Permainan Tradisional Perniagaan Pesanan Keselamatan Pesta Bungin PESTA PUSA Photography Pilihanraya Poems Politik Program Program Larian Puisi PUSA Ramadhan Regatta Regatta Sarawak Resepi Resipi Ayam Resipi Kuih Sajak Cinta Santai SARAWAK Saribas Sebuyau Sejarah Sekolah Sekolah Kebangsaan Pusa Sekolah Kebangsaan Tambak SK Pusa SK Tambak SMK Beladin SMK Pusa Snakehead Spaoh Sport Sukan Sumbangan Sungai Sungai Pusa Sungai Rimbas Sungai Saribas Supa Terubok Masin Sarawak ThreeSixty Throwback Tinta Saribas Today Is Friday Tradisi Tradisional Traditional Travels Videos Views Warisan Wedding Weekend